Izgradnja šol za 12.000 otrok v zvezni državi Jigawa

 

Vlada nigerijske zvezne države Jigawa bo zgradila sodobne šole za 12.000 otrok, ki ne obiskujejo šole


Program Better Education Service Delivery for All (BESDA) je zvezna pobuda, katere namen je povečati dostop do kakovostnega izobraževanja za otroke, ki ne obiskujejo šole, ter izboljšati pismenost v Nigeriji.

Ena od sodelujočih zveznih držav je Jigawa State, ki ima po podatkih Organizacije Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (UNESCO) peto največje število otrok, ki ne obiskujejo šole. Mnogi od teh otrok so Almajiri, mladi fantje, ki jih starši pošljejo, da bi pod vodstvom učitelja preučevali Koran, vendar pogosto končajo kot berači na ulicah brez kakršne koli formalne izobrazbe.

Vlada države Jigawa je pred kratkim odobrila več kot 2,8 milijarde Naira (okoli 3.5 milijona EUR) za ustanovitev sodobnih šol. 

Po poročanju Premium Timesa so sredstva, ki jih je odobrila državna vlada, del programa BESDA, ki ga podpirata Svetovna banka in zvezna vlada. Pobudo je napovedal vladni tiskovni predstavnik Sagir Musa po srečanju izvršnega sveta države, ki mu je predsedoval guverner Umar Namadi. Vladni tiskovni predstavnik je dejal, da bodo šole po zaključku naložbe omogočile šolanje najmanj 12.000 učencem. Šole bodo opremljene s sodobnimi prostori, kot so učilnice, hostli, laboratoriji, sanitarije in upravni bloki. Šole bodo učencem zagotovile tudi brezplačno prehrano, uniforme, knjige in drugo učno gradivo. 

Vir: Nigeria Construction News


Pripravila:

Nigerijsko-slovenska gospodarska zbornica
e-naslov: info.sngz@gmail.com

 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov