Afreximbank financira prvi naftni projekt v Nigeriji z zmogljivostjo 650.000 sodčkov dnevnoBenedict Oramah, predsednik in predsednik Afriške izvozno-uvozne banke (Afreximbank), je napovedal dokončanje prvega projekta proizvodnje nafte, ki ga je začela Nigerija.

Oramah je dejal, da bo projekt zagotavljal proizvodnjo 650.000 sodčkov nafte na dan, kar bo v določenem obdobju dodalo 4 % nigerijskemu bruto domačemu proizvodu (BDP).

Izjavil je, da projekt predstavlja pomembno integracijo v rafinerijskem in petrokemičnem sektorju. Dodal je: »Projekt je dragocen ne le za preoblikovanje naftnega sektorja v Nigeriji, ampak tudi za afriško celino kot celoto, saj proizvede veliko količino sodčkov nafte na dan, ki se bo izvozila za zadovoljitev svetovnega povpraševanja. Poleg tega se bo nafta prodajala po visokih cenah, saj bo proizvodnja in izvoz zadovoljevala svetovne potrebe.«

Zato se je banka skupaj s skupino drugih finančnih institucij odločila, da bo zagotovila posojila za projekt v korist afriških podjetnikov in mladih.

Vir: Daily News Egypt


Pripravila:

Nigerijsko-slovenska gospodarska zbornica
e-naslov: info.sngz@gmail.com

 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov