Zambija bo gostila mednarodno konferenco o javnem zdravju v AfrikiMinistrica za zdravje Republike Zambije Sylvia Masebo pravi, da je Zambija počaščena, da bo gostiteljica 3. konference o javnem zdravju v Afriki, ki bo potekala od 27. do 30. novembra 2023 v glavnem mestu Zambije, Lusaki.

Letošnja  mednarodna konferenca o javnem zdravju v Afriki ponuja voditeljem po vsej celini edinstveno platformo, kjer govorijo o izkušnjah, pridobljenih na področju zdravja in znanosti.

Na konferenci se oblikujejo smernice za oblikovanje odpornejših zdravstvenih sistemov in služi pa tudi kot katalizator za spodbujanje trajnostnega napredka v boju proti dolgotrajnim in nastajajočim nevarnostim za zdravje.

Ministrica je poudarila, da je gostovanje konference v interesu vlade, saj Zambijo uvršča med regionalne voditelje na področju varnosti javnega zdravja in dejala, da pričakujejo, da bo konferenca gostila do 3500 mednarodnih in več kot 1500 lokalnih delegatov ter 14. predsednikov držav z vse celine. Poudarila je, da gre za pomemben dogodek, saj spodbuja gospodarsko agendo in interese države ter se ujema z željo, da Zambija gosti čim več regionalnih in mednarodnih konferenc in srečanj.

Lansko leto je konferenca potekala decembra 2022 v glavnem mestu Ruande v Kigaliju, kjer se je zbralo 2800 znanstvenikov, oblikovalcev javne politike in govornikov z vsega sveta.

Celoten članek lahko preberete tukaj


Pripravil:

Slovenski poslovni klub Zambija 
e-naslov: info@slo-zambia.com


 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov v tujini