3D tisk pomemben del četrte industrijske revolucije


Industrija 4.0 je nemška državna iniciativa, ki se je začela leta 2010 na Hanovrskem sejmu. Nemška vlada  je iniciativno preoblikovala v razvojne cilje države, katere je podprla tudi Evropska unija in katerim sledijo tudi ostale članice EU. Danes industrijo 4.0  imenujemo četrta industrijska revolucija, katere temeljno področje je digitalizacija poslovanja.
 

Med važnejša področja industrije 4.0 spada tudi aditivna tehnologija – 3D tisk

Konec septembra smo v Zagrebu predstavili  Slovensko  podjetje CGS plus iz Ljubljane, ki je v hotelu International v Zagrebu zainteresirani javnosti predstavilo tehnologijo industrijskega 3D tiska.

Podjetje CGS plus je zastopnik za industrijske 3D tiskalnike znamke Hewlett and Packard Jet Fusion ter vodilni slovenski ponudnik rešitev na področju računalniško podprtega načrtovanja za arhitekturo, gradbeništvo, strojništvo in geodezijo. 3D tisk ponuja številne prednosti od personaliziranih proizvodov, kompleksnosti produktov, trajnostne naravnanosti in možnosti recikliranja. Prihranki so pri materialu, času, kadru in  transportu. Izdelki so narejeni v enem kosu, dolgotrajni in dovršeni do potankosti. Odpadnega materiala ni. 3D industrijski tisk ponuja nešteto kreativnih  možnosti, izdelavo najbolj kompleksnih proizvodov in hitro prilagodljivost trgu, zato je pomemben deležnik industrije 4.0. 
Strokovnjaki iz podjetja CGS plus so predstavili tudi spletno stran 4print3d.com, kjer vnesete datoteko s svojim  predmetom, program pa vam izračuna ceno izdelave predmeta, natisnjenega v 3D tehnologiji.   

Več informacij in kontakt: cgsplus.si


Foto: Samir Cerić Kovačević

Pripravila:

Vesna Vukšinič Zmaić
SLO CRO Poslovni klub
e-mail: poslovniklub@slo-cro-klub.hr

 

Preberite tudi:


Napovedana visoka rast globalnega trga 3D tiska plastike

Storitve slovenskih poslovnih klubov