Nigerijsko gospodarstvo lahko uspeva tudi brez nafte


Nigerijsko združenje za spodbujanje izvoza meni, da lahko nacionalno gospodarstvo bolje uspeva brez nafte, če se prednostno obravnava sektor, ki ni povezan z nafto. To je v Josu v pogovoru za nigerijsko tiskovno agencijo (NAN) izjavil koordinator severno centralne cone NEPC Samson Idowu.

Idowu je dejal, da ima Nigerija veliko ne-naftnih virov, od kmetijskih pridelkov do mineralov. Poleg tega je Idowu dejal še, da države, ki jim danes na svetovni ravni dobro uspeva, niso države, ki so bogate z nafto.

Idowu je izrazil prepričanje, da bo nigerijsko gospodarstvo s pravo politiko, pravo podporo, pravim posredovanjem in pravo usmeritvijo na pravi poti, da se pripravi na čase, ko nafte ne bo. Poudaril je tudi, da je potrebno gospodarstvo prestrukturirati. Po njegovem mnenju bi se morale vse regije osredotočiti na tisto, kar je njihova konkurenčna in primerjalna prednost, in biti manj odvisne od glavnega mesta. Vlado je pozval, naj ne čaka, da nafta usahne in naj prej nameni ustrezno pozornost ne-naftnemu sektorju.

Povzeto po guardian.ng


Pripravil:

Fred Uduma
Nigerijsko-slovenska gospodarska zbornica
e-mail: info.sngz@gmail.com

 

Preberite tudi:

Storitve slovenskih poslovnih klubov