Poljski turizem se bo leta 2022 okrepil

 

V prvi polovici letošnjega leta 37,5 milijona nočitev v turističnih namestitvah na Poljskem


Turizem na Poljskem se je v prvi polovici letošnjega leta izboljšal, ko je država opustila covidne ukrepe, namenjene gostinskemu sektorju, kažejo podatki Centralnega statističnega urada (GUS).

Število turistov, ki so prenočili na Poljskem v prvi polovici leta 2022, se je medletno povečalo za 177,1 odstotka na več kot 14,7 milijona, je GUS poročal v izjavi za javnost. Ta številka vključuje 12,4 milijona domačih turistov (ali 84,2 odstotka) in 2,3 milijona tujih turistov (ali 15,8 odstotka), kar je bilo po podatkih GUS trikrat oziroma šestkrat več kot v enakem obdobju lani. Podatki GUS še kažejo, da je bilo v prvih šestih mesecih leta 2022 v turističnih namestitvah opravljenih 37,5 milijona nočitev, kar je bilo 152,2 odstotka več kot v prvi polovici leta 2021.

Zasedenost ležišč v turističnih nastanitvah je v prvem polletju znašala 36,2 odstotka, v enakem obdobju lani pa 19,9 odstotka, so še sporočili z GUS. Največja zasedenost je bila zabeležena junija 2022, ko je v turističnih namestitvah prenočilo 3,5 milijona turistov. V primerjavi s preteklim letom je to za 54,3 odstotka več.

"Povečanje števila turistov in njihovih prenočitev je v največji meri posledica odsotnosti omejitev delovanja nastanitvenih zmogljivosti, ki so zaradi pandemije covida-19 veljale v prvih treh mesecih lanskega leta," so pojasnili na GUS. na podatkih.



Pripravilo:

Društvo in poslovni klub Triglav - Rysy
e-mail: info@triglav-rysy.si

 

Preberite tudi:


Globalni trendi na področju turizma

Storitve slovenskih poslovnih klubov