Elan v zimsko sezono vstopa z novimi prostori v Kanadi



Zaradi povečanega povpraševanja trga in razširjene ponudbe podjetja Elan Sports v outdoors sektorju ter novih priložnosti, ki jih omogoča sporazum CETA, je Elan odprl nove, večje prostore na atraktivni poslovni lokaciji v predmestju Montreala.




Slavnostna otvoritev novih prostorov je potekala v ponedeljek, 12. septembra 2002, slavnostni govorniki na dogodku, ki ga je povezoval Simon Pribac pa so bili: direktor oddelka za zimske športe ter podpredsednik skupine Elan, Leon Korošec, veleposlanik Republike Slovenije v Ottawi, Andrej Gregor Rode, predsednik nadzornega odbora družbe Elan, Herman Poklukar in Direktor podjetja Elan Sports Canada, Primož Plestenjak.

Dogodek je bil izredno dobro obiskan, z vidno udeležbo distributerjev, prodajnikov in promotorjev Elana iz celotne Kanade, prav tako pa so se ga udeležili tudi kupci, športniki ter predstavniki drugih gospodarskih panog, ki sodelujejo s podjetjem Elan.
 

Elan je edina globalna blagovna znamka, ki proizvaja smuči s 100 % zeleno energijo


Kot je v povedal direktor Elanovega oddelka za zimske športe Leon Korošec, je Elan, edina globalna blagovna znamka, ki proizvaja smuči s 100 % zeleno energijo in 100 % v slovenskih Alpah.



Direktor Elan Sports Kanada Primož Plestenjak, veleposlanik Republike Slovenije v Kanadi Andrej Gregor Rode ter direktor oddelka za zimske 
športe ter podpredsednik skupine Elan, Leon Korošec na otvoritvi novih prostorov


»Kanadska podružnica je ena od najstarejših v Elanovi mreži, saj šteje že 40 let. Veseli nas, da je na podlagi prodajnih uspehov v zadnjih treh letih prerasla obstoječe okvire. Hkrati smo navdušeni, da danes s ponosom odpiramo novo, večjo lokacijo, katera bo kanadski ekipi Elana pomagala pri še boljšem servisiranju trga. Prav tako bo služila potrebam naših trgovskih partnerjev in omogočila prijetno delovno okolje našim sodelavcem,« je v uvodnem govoru dejal Korošec.

Med drugimi gosti se je dogodka udeležila tudi članica upravnega odbora Kanadsko slovenske gospodarske zbornice in namestnica direktorja inovacijskega centra univerze McGill v Montrealu, Katya Marc. Na univerzi McGill izvajajo raziskave na področju naprednih materialov in so trenutno odprti za povezavo z resnim proizvajalcem športne opreme, s katerim bi vstopili v partnerstvo in v podjetju Elan vidijo dober potencial na tem področju. Univerza McGill je sicer ena najbolj cenjenih inštitucij v provinci Quebec na področju medicinskih študij ter drugih zahtevnejših znanstvenih raziskav.

Podjetje Elan Sports je najvidnejši predstavnik slovenske športne panoge v Kanadi s preko 40-letno tradicijo uspešnega poslovanja, poleg znamke Elan pa podjetje Elan Sports Canada zastopa še slovensko znamko Alpina ter druge evropske znamke, kot so Roxa, Zegul, Tahe, SIC, Core, Rottefella.


Uredil: 
 
Simon Pribac
Kanadsko slovenska gospodarska zbornica
e-mail: info@canslo.com

 

Preberite tudi:


Globalni trendi na področju turizma in športa

Storitve slovenskih poslovnih klubov