Proslava ob dnevu državnosti Republike Slovenije v Zagrebu, srečanje gospodarstvenikov, diplomatov, kulturnikov ter predstavnikov slovenske manjšine

 

30. let diplomatskih odnosov med Slovenijo in Hrvaško


Ob Dnevu državnosti Republike Slovenije, 25. 6. 2022, je v Muzeju sodobne umetnosti v Zagrebu za predstavnike hrvaških institucij, diplomatskega zbora, slovenske skupnosti, gospodarstva, kulture, akademskih ustanov in ostale povabljene goste potekal sprejem, ki je bil posvečen tudi obeležitvi 30. obletnice vzpostavitve diplomatskih odnosov med Slovenijo in Hrvaško.

Častna gostja sprejema je bila v imenu ministra za zunanje in evropske zadeve Republike Hrvaške gospoda Gordana Grlić Radmana, državna sekretarka MVEP gospa Andreja Metelko Zgombić, ki je, podobno kot veleposlanik Gašper Dovžan, v govoru izpostavila dobro sodelovanje in pomen dobrih odnosov med Slovenijo in Hrvaško. Nastopajoča, Matic Zakonjšek, slovenski študent petja na Hrvaškem in Tara Franjić, učenka harfe v Sloveniji, sta popoln primer povezovanja med Slovenci in Hrvati na raznih področjih v vsakodnevnem življenju. SLO CRO Poslovni klub je bil soorganizator dogodka.
 
Dogodka so se udeležili številni predstavniki diplomacije in gospodarstva, Slovenci na Hrvaškem. Ob slovenski hrani in pijači smo preživeli čudovit večer, ki ga je po sprejemu na terasi Muzeja sodobne umetnosti Zagreb popestril odličen koncert Vlada Kreslina s skupino Mali Bogovi. Zahvala gre tudi donatorjem podjetjem, Podravka, Fortenova, Atlantic, Intereuropa, Orbico, Intralighting, AquafilCRO, Hotel Sava Rogaška, Aeroprint - članom SLO CRO Poslovnega Kluba. 





Pripravila:
Vesna Vukšinič Zmaić
SLO CRO Poslovni klub
E: poslovniklub@slo-cro-klub.hr

 

Preberite tudi:

Poslovno sodelovanje Slovenije s Hrvaško