Ruski farmacevti razvijajo zdravilo proti raku na želodcu

 

Alofanib za zdravljenje pacientov z rakom na želodcu

V Rusiji bi se lahko pojavil preparat proti tumorjem Alofanib za zdravljenje pacientov z rakom na želodcu. Prva faza kliničnih testiranj je pokazala, da zdravilo zaustavi razvoj bolezni pri 70 % pacientov.

Po poročanju Rossijske gazete je bila bolezen pri vseh prostovoljcih, ki so sprejeli zdravilo, že v razvitem stadiju z mnogo metastazami v različnih organih, tudi na jetrih in v kosteh. Prejšnji poskusi s kemoterapijo, standardno ciljano terapijo ter imunoterapijo niso prinesli želenih uspehov, tumor se je širil naprej, pacienti pa so se počutili vse slabše. Takrat so začeli jemati Alofanib.

"Že po prvi dozi zdravila po kontrolnem obdobju 18,5 meseca smo zaznali zmanjšanje tumorjev," so zapisali zdravniki. To je prvi namenski preparat v ruski onkologiji, ki je bil klinično testiran na pacientih z razvito fazo raka. Zdravilo je razvilo podjetje Rusfarmteh.

"Menimo, da so rezultati kliničnih testiranj dovolj spodbudni, da bomo nadaljevali preučevanje Alofaniba. Pacienti so zdravilo dobro prenesli," je povedal direktor pisarne za preučevanje raka in član mednarodne skupine ASCO Ilja Timofejev.

Rak na želodcu po stopnji obolenj in smrtnosti spada med pet najbolj smrtonosnih tumorjev v Rusiji.

Vir: rg.ru/2022/01/24/rossijskie-uchenye-razrabotali-lekarstvo-ot-raka-zheludka.html

Pripravil:
"RSB CLUB MSK" D.O.O.
W: atise.ru/moscow

 

Preberite tudi:

Ruski znanstveniki opici vgradili vsadek, ki omogoča videti brez oči