Za vlaganje v turizem vzhodne Srbije je na razpolago okoli trideset lokacij in projektovRegionalna razvojna agencija vzhodne Srbije (RARIS) je 16. maja 2022 v Beogradu predstavila investicijske projekte na področju turizma vzhodne Srbije.

Po trditvah agencije je predstavitev različnih možnosti investiranja v turizem tega področja vzbudila izjemno zanimanje poslovne skupnosti ter na dogodku zbrala več kot šestdeset udeležencev. Na predstavitvi so sodelovali  poslovneži, svetovalci, nepremičninske agencije, kot tudi drugi interesenti za vlaganja, predvsem iz Beograda.
 

Številne naložbene lokacije in turistični projekti

Na predstavitvi so bili podrobno predstavljeni različni trendi razvoja turizma v vzhodni Srbiji ter prednosti vlaganja na to področje. Obenem je konkretno prikazano kar trideset lokacij in turističnih projektov, ki so bili do sedaj evidentirani v arhivih  naložbenih lokacij Invest East Serbia. Poleg ostalih so predstavili SPA hotel z že pridobljeno gradbeno dokumentacijo, apartmaje poleg Donave in na Stari planini, etno vas v dolini Timoka, zemljišče na smučišču Crni vrh, lovsko hiša na Rtnju, zip-line na Đerdapu,  Gamzigradske toplice, hotele v Sokobanji in na Stari planini, ribnik na Donavi, kamp poleg Negotinskih vinskih kleti, itd.

Predstavitev je organizirala agencija RARIS skupaj s Gospodarsko zbornico Srbije. Dogodek je bil  realiziran v okviru projekta #EU za Tebe - za turizem in kulturno dediščino, ki ga financira Evropska unija ter Nemško Zvezno ministrstvo za gospodarsko poslovanje in razvoj BMZ, izvaja pa jo Nemška organizacija za mednarodno sodelovanje GIZ.

Pod okriljem RARIS-sa vzporedno poteka intenzivna on-line promocija vseh možnosti vlaganj v turizem vzhodne Srbije, podobna predstavitev pa bo organizirana tudi v Novem Sadu.

Ob tem je RARIS še enkrat pozval vse lastnike zasebnih lokacij in turističnih projektov, da jih prijavijo, oziroma brezplačno predstavijo na regionalnem naložbenem portalu vzhodne Srbije "Invest East Serbia".

Naložbene priložnosti so predstavljene na povezavi: investeastserbia.com/index.php/lokacije-u-turizmu.

Vir: Ekapija

Pripravila:
mag. Danijela Fišakov
Slovenski poslovni klub v Beogradu
E: danijela.fisakov@spk.rs

 

Preberite tudi:

Globalni trendi na področju turizma