Slovenija država partnerica na Viroexpu 2019


24. Mednarodni gospodarski sejem Viroexpo je v petek, 15. 3. 2019 slavnostno odprl podpredsednik Vlade Republike Hrvaške Tomislav Tolušić.

Sejem se je odvijal na novih sejemskih prostorih, površine 6200 m2, predstavilo pa se je 625 razstavljavcev iz 29 držav. Podpredsednik Vlade in minister za kmetijstvo Tomislav Tolušič je dejal, da so prav zaradi izjemnega povpraševanja razstavljavcev in velikega obiska naredili halo, ki bo služila tudi drugim namenom.

Letos je bila na sejmu država partnerica Slovenija, Splitsko dalmatinska županija in Mesto Zagreb.

Na otvoritveni slovesnosti je govorila tudi veleposlanica Republike Slovenije v Zagrebu dr. Smiljana Knez, ki je dejala, da je Slovenija tretji največji partner Hrvaške, medtem ko je v Sloveniji Hrvaška na četrtem mestu po blagovni izmenjavi. Blagovna izmenjava po besedah dr. Knezove znaša 4 milijarde, med državama pa je kar nekaj izjemno uspešnih investicijskih zgodb.

Veleposlanica je sklenila, da verjame v nadaljnje odlično poslovanje, kateremu bo botrovalo tudi letošnje gospodarsko partnerstvo na sejmu. Zahvalila se je za povabilo ter razstavljavcem zaželela veliko uspeha.

SLO CRO Poslovni klub je bil na uradnem razstavnem prostoru Slovenije na voljo za vse informacije v zvezi z gospodarskim sodelovanjem med državama, predsednik SLO CRO Poslovnega kluba dr. Saša Muminović pa tudi za številne televizijske in radijske intervjuje.

Boštjan Konečnik, večkratni svetovni prvak v igranju na harmoniko, je zaigral na uradnem delu otvoritve ter bil za pozitivno »slovensko« vzdušje prisoten tudi na slovenskem razstavnem prostoru.

Pripravila:
Vesna Vukšinič Zmaić
SLO CRO Poslovni klub
E: poslovniklub@slo-cro-klub.hr